نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز
مرا به خاطر بسپار
به گزارش پایگاه خبر ی و اطلاع رسانی گیل آگاه، سید محمود رضوانی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به مشاهده چند مورد ابتلا به بیماری فاسیولا در برخی شهرهای گیلان اظهار کرد: این بیماری که از طریق آب آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان میشود، با رعایت نکات بهداشتی و ضد عفونی سبزیهای محلی قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه این بیماری انگلی به صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری در بیمارستان قابل درمان است، افزود: بیماران با مراجعه به موقع به پزشک و مصرف دارو درمان میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه این بیماری همه ساله در شروع بهار و با افزایش آبهای سطحی در گیلان شایع میشود، بیان کرد: فاسیولا بیشتر در شهر رشت و اطراف آن که مصرف نعناع وحشی زیاد است شایع است.
رضوانی با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، تصریح کرد: مصرف سبزیهای محلی و معطر نظیر خالیواش، چوچاق و خوراکیهایی که با آنها تهیه میشوند مانند درار و زیتون پرورده، نوشیدن روان آبها و آب رودخانهها قبل از جوشاندن، از راههای ورود انگل فاسیولا به بدن انسان است.
وی با تأکید بر اینکه باید سبزیهای محلی را به صورت خشک، جوشانده و یا ضد عفونی شده در سرکه سفید مصرف کرد، افزود: شهروندان سبزیجات مورد علاقه خود را در باغچه منزل یا گلدان پرورش دهند، از مدفوع دام به عنوان کود برای سبزیجات خود استفاده نکنند و پیش از مصرف درار، آن را ۷۲ ساعت در فریزر قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین از دامداران خواست با توجه به توصیه سازمان دامپزشکی، برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط زیست، دامهای کوچک و بزرگ خود را سالی ۲ بار درمان کنند.
Δ